این روزها بسیاری از والدین با اتمام تحصیل فرزندان خود در پایه نهم تحصیلی و قرار گرفتن در آستانه ورود به پایه دهم، دغدغه انتخاب رشته فرزند خود را دارند. با توجه به اینکه انتخاب رشته در این سال مسیر آینده تحصیلی و شغلی افراد را تا حدود زیادی تعیین میکند، والدین تلاش میکنند تا فرزندان خود را در مسیر صحیح هدایت کنند تا به این شکل بتوانند آینده آنها را از نظر تحصیلی و کاری تضمین کنند. آموزش حسابداری در هنرستان یکی از انتخابهای خوبی است که والدین و دانشآموزان میتوانند داشته باشند؛ زیرا حسابداری یکی از رشتههایی است که بازار کاری خوبی در آینده داشته و میتواند شرایط خوبی را برای فارغالتحصیلان این رشته در آینده رقم بزند.
معرفی رشته حسابداری هنرستان
دانشآموزان پس از اتمام پایه نهم تحصیلی میتوانند برای پایه دهم رشته حسابداری هنرستان را انتخاب کرده و در این رشته مشغول به تحصیل شوند. بسیاری از افراد برای تحصیل در رشته حسابداری، ابتدا در رشته ریاضی دبیرستان تحصیل کرده و برای ورود به دانشگاه رشته حسابداری را انتخاب میکنند. افرادی که آموزش حسابداری در هنرستان را انتخاب میکنند نسبت به این افرادی که از دانشگاه وارد این رشته میشوند، یک سال زودتر میتوانند وارد بازار کار شوند.
آموزش حسابداری در هنرستان، از طریق آموزشهای عملی و برگزاری کارگاههای مهارتآموزی انجام میشود که همین امر باعث شده تا افرادی که در هنرستان حسابداری تحصیل کردهاند نسبت به دانشجویان این رشته از سطح مهارتی بالاتری در کار با اسناد مالی برخوردار باشند. رشته حسابداری جزو رشتههایی است که کار عملی در بالا بردن سطح مهارت افراد در این حوزه نقش بسیار مهمی دارد و به نوعی تجربه در این رشته در بسیاری از مواقع بهتر از دانش تئوری عمل میکند. به همین دلیل افرادی که آموزش حسابداری در هنرستان را گذرانده باشند از دانش عملی و تجربه بالاتری برخوردار بوده و میتوانند موقعیتهای شغلی بهتری در آینده بدست آورند.
قبل از انتخاب رشته، با مشاور تحصیلی متوسطه مشورت کنید
انتخاب رشته در سال دهم برای دانشآموزان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا آینده تحصیلی و شغلی آنها را تعیین میکند و نقش بسزایی در موفقیت آنها در آینده دارد. به همین دلیل انتخاب رشته در این برهه زمانی باید با دقت فراوان و حساسیت بالا انجام شود. قبل از انتخاب آموزش حسابداری در هنرستان، بهترین کار این است که دانشآموز با یک مشاور تحصیلی باتجربه مشورت نماید.
مشاور تحصیلی با کسب اطلاعاتی از علایق دانشآموز و اهداف او در آینده و همچنین بررسی وضعیت تحصیلی وی در دروس مختلف، میتواند او را در انتخاب بهترین رشته تحصیلی و روش صحیح مطالعه راهنمایی کند. به همین دلیل پیش از انتخاب رشته، با یک مشاور تحصیلی خوب و باتجربه مشورت کرده و برای انتخاب آموزش حسابداری در هنرستان از وی کمک بگیرید.
خرید کتاب های درسی و کمک آموزشی هنرستان
آموزش حسابداری در هنرستان به صورت کاملا تخصصی اجرا میشود و دانشآموزان در این دوران مهارتهای مربوط به این رشته را به صورت علمی و عملی آموزش میبینند. خرید کتابهای کمک درسی معتبر و مربوط به دروس تخصصی حسابداری هنرستان، کمک میکند تا دانشآموز بتواند مباحث علمی مربوط به دروس مختلف را بهتر بیاموزد و با تکرار و تمرین مداوم این موضوعات ملکه ذهن او شود. کتابهای کمک درسی که دارای تمرینهای عملی و عینی باشند گزینه مناسبتری هستند که میتوانند مهارتهای دانشآموز را در حسابداری به چالش بکشند.
بیشتر بخوانید: برنامه و کتابهای درسی رشته حسابداری
ایجاد محیط آرام در خانه برای تمرین و مرور درس
دانشآموزانی که آموزش حسابداری در هنرستان را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند، به منظور دستیابی به موفقیت در آینده و کسب جایگاه و موقعیت شغلی ایدهآل، باید مهارتهای مربوط به حسابداری را در بالاترین سطح ممکن فرا گیرند. در واقع سطح فراگیری مهارتهای حسابداری در کنار تجربه عملی است که از یک فرد یک حسابدار کارآزموده و مجرب میسازد.
با توجه به اینکه حسابداری جزو رشتهها و مشاغلی است که نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارد، ایجاد یک محیط آرام و به دور از تنش و استرس در خانه برای دانشآموزان رشته حسابداری هنرستان، این شرایط را فراهم میکند که آنها بتوانند در سطح بالاتری مهارتهای حسابداری را بیاموزند.
بیشتر بخوانید: نکات کلیدی و راه های موفقیت در امتحانات مدرسه
شرایط ورود به رشته حسابداری هنرستان چیست؟
دانشآموزان پایه نهم که قصد دارند آموزش حسابداری در هنرستان را برای پایه دهم انتخاب کنند، باید شرایط زیر را برای ورود به این رشته و ثبت نام در هنرستان داشته باشند:
- کارنامه قبولی در پایه نهم تحصیلی
- داشتن شرایط ورود به رشته فنی حرفهای که به این شرح است: با توجه به اینکه رشته آموزش حسابداری در هنرستان از زیرشاخههای رشتههای خدماتی گروه فنی و حرفهای محسوب میشود، کسب حداقل نمرات در برخی از دروس برای ورود به این رشته الزامی است. حداقل نمرات لازم برای ورود به رشته فنی و حرفهای در دروس فرهنگ و هنر، کار و فناوری و ریاضی باید به ترتیب 12، 12 و 10 باشد.
دانش آموزان برای آموزش حسابداری در هنرستان و ورود به این رشته علاوه بر کسب حداقل نمرات لازم در دروس ذکر شده باید نمره قبولی در آزمونهای استعداد تحصیلی و شغلی که در دوره اول از آنها گرفته شده، کسب کرده باشند. داشتن علاقه به رشته حسابداری و تحصیل در این رشته و همچنین اولویت قرار دادن آن در زمان انتخاب رشته از عواملی هستند که میتوانند احتمال ورود دانشآموزان به رشته حسابداری را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید: شرایط ثبت نام در هنرستان پکت برای سال تحصیلی 1402
از دروس تخصصی که افراد در زمان آموزش حسابداری در هنرستان باید مطالعه کرده و نمره قبولی در آزمونهای آن کسب کنند میتوان به دروس زیر اشاره کرد:
- حسابداری حقوق و دستمزد
- دانش فنی پایه
- همراه هنرجو حسابداری
- مدیریت تولید
- دانش فنی تخصصی حسابداری
- حسابداری تهیه تنظیم
- حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی
- حسابداری اموال و انبار
- حسابداری وجوه نقد و تحریر دفاتر قانونی
- حسابداری خرید و فروش
- ارتباط موثر
- دانش فنی پایه
- حسابداری تهیه و تنظیم صورت های مالی
بیشتر بخوانید: مهارت ها و وظایف رشته حسابداری
سخن آخر
حسابداری که میتوان آن را یک نوع سیستم جمعآوری دادهها و ثبت و طبقهبندی و خلاصه کردن آنها به منظور ارائه گزارشهای مالی دانست، یکی از مشاغل مهمی است که در همه کسب و کارها با هر ابعاد و اندازهای کاربرد دارد. به همین دلیل حسابداری یکی از رشتههای تحصیلی مهمی است که به دلیل بازار کار و شرایط شغلی خوبی که دارد در بین دانشآموزان از محبوبیت بالایی برخوردار است.
همین محبوبیت و امکان ورود به بازار کار در کمترین زمان باعث شده که بسیاری از دانشآموزان پس از پایان تحصیل در پایه نهم و در زمان انتخاب رشته، آموزش حسابداری در هنرستان را انتخاب کرده و در دیپلم خود را در این رشته کسب کنند. والدین در صورتی که به دنبال رشتهای هستند که از آینده کاری خوبی برخوردار باشد میتوانند رشته حسابداری در هنرستان را به فرزندان خود توصیه کنند.