از کار کردن با اعداد و آمار و حسابرسی لذت میبرید؟! در ارتباط با آینده و بازار کار مناسب رشته حسابداری اطلاعاتی دارید و علاقمند به این رشته هستید؟! اگر در دوران دبیرستان یا حتی پایههای پایینتر به سر میبرید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم چقدر است و چگونه میتوان وارد این رشته شد. در این مطلب از وبلاگ هنرستان حسابداری پکت میخواهیم این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم.
رشته حسابداری چیست؟
پیش از پرداختن به این موضوع که معدل لازم برای رشته حسابداری نهم چه نمرهای است، خوب است که با اصل رشته حسابداری و انواع گرایشهای این رشته آشنا شوید.
حسابداری در واقع مجموعهای از ثبت اطلاعات مالی، تجزیه و تحلیل دادهها و تهیه گزارش از این اطلاعات مالی و در نهایت تحویل آنها به مدیران یک سازمان یا شرکت است تا مطابق دادههای حاصل شده و به دست آمده از اطلاعات موجود، نتایج درست و به موقعی بگیرند.
در واقع میتوان گفت که حسابداران، کنترل و ارزیابیهای مالی و همچنین میزان دارایی و بدهی و سلامت آنها را به عهده دارند. رشته حسابداری در تحصیلات تکمیلی نیز گرایشهای مختلفی دارند که دانشحویان در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند به سراغ این گرایشها که شامل حسابرسی، حسابداری مدیریت و حسابداری عمومی بروند. برای قبولی در تمام این رشتهها، باید ابتدا معدل لازم برای رشته حسابداری نهم را کسب کنید یا از رشتههای دیگر و توسط کنکور یا بدون کنکور وارد رشته حسابداری در تحصیلات تکمیلی شوید.
بیشتر بخوانید: حسابداری چیست؟

حسابرسی
فارغ التحصیلان رشته حسابرسی در دفترها و شرکتهای مختلف و متعددی برای بررسی و کنترل حسابهای حسابداران استخدام شده تا از صحت گزارشهای مالی و حسابهای حسابداران اطمینان حاصل کنند. (چگونه حسابرس شویم؟)
گرایش حسابداری عمومی
حسابداری عمومی تقریبا یک رشته جدید در مقطع کارشناسی است که با هدف تعلیم و تربیت نیروهای انسانی کارآمد برای کار و فعالیت در قسمتهای عمومی و دولتی ایجاد شده است.
گرایش حسابداری مدیریت
در این گرایش از حسابداری، شما پس از تحصیل خود میتوانید به عنوان مدیر عامل، مشاوران مدیریت و اقتصاد و یا عضو هیئت مدیره باشید و در کنار مدیران ارشد فعالیت کنید. رشتهی حسابداری مدیریت به علت نیاز وسیع و گسترده مدیران مالی در تصمیمگیریها و ارائه پیشنهادات مالی و اقتصادی تعریف شده است. به همین دلیل، لازم است تا دروس خود را بهخوبی یاد گرفته باشید و حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم و دهم را کسب کرده باشید تا بتوانید وارد تحصیلات تکمیلی و این گرایش شوید.
علاوهبر این دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند، میتوانند به سراغ گرایشهایی مانند حسابداری صنعتی، حسابداری مالی، حسابداری دولتی، حسابداری مدیریت و حسابداری منابع انسانی بروند.
- حسابداری دولتی: آموزش و در نهایت پرورش حسابداران دولتی و استفاده از این نیروهای انسانی آموزش دیده، موجب اجرای دقیق و کاربردی امور مختلف دولتی و اجرای بودجههای تعیین شده میشود.
- حسابداری صنعتی: در حقیقت این گرایش از حسابداری با تحولات صنایع و پس از انقلاب صنعتی شکل گرفت. برآورد هزینههای صرف شده برای تولید محصولات و آگاهی در انتخاب قیمت مناسب برای فروش محصولات و در نهایت تحلیل عملکرد بهینه شرکتها از وظایف اصلی و مهم حسابداری صنعتی به شمار میرود.
- حسابداری مالی: وظیفه یک حسابدار مالی این است که با توجه به اصول حسابداری، نیازهای گوناگون مصرفکنندگان داخل سازمانی و خارج سازمانی را در زمینهی اطلاعات حسابداری پاسخ دهد. درنتیجه تصمیمگیری در مورد مسائل مالی مانند سرمایه گذاریها، انعقاد قراردادهای مختلف، عرضه وام و غیره به عهدهی حسابداران مالی است.
- حسابداری منابع انسانی: از وظایف حسابداران منابع انسانی میتوان به مدیریت بر امور مالی گوناگون شرکتها و سازمانها اشاره کرد. فارغالتحصیلان این گرایش رشته حسابداری میتوانند در شرکتها و سازمانهای اقتصادی به عنوان ارزشمندترین نیروها شمرده شوند.
- حسابداری مدیریت: از جمله وظایف این حسابداران میتوان به مواردی مانند برآورد هزینه صرفشده برای تولید محصولات، مقیاسهای گوناگون تولید، هزینه اجرا، فروش محصولات و غیره اشاره کرد. حسابداران مدیریت با ارائه مشاورههای خود به مدیران، مبنای اقدام مدیران به تصمیمگیریهای بزرگ را ایجاد میکنند.
این توضیحات درباره تحصیلات تکمیلی و آینده شغلی این رشته کمک میکند تا بیشتر با اهمیت کسب معدل لازم برای رشته حسابداری نهم آشنا شوید.

رشته حسابداری در دبیرستان و دانشگاه
همانطور که میدانید در سالهای اخیر رشته حسابداری به یک رشته پرطرفدار و محبوب بین دانشآموزان و دانشجویان تبدیل شده است و از اینرو کنجکاوی در رابطه با حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم و دهم تبدیل به یک دغدغه شده است.
آن چیزی که مسلم است، این است که هر چه معدل دانشآموز بالاتر باشد، احتمال پذیرش وی در رشته حسابداری نیز بالاتر میرود؛ در نتیجه همین مسئله نیز میتواند ملاکی برای معدل لازم برای رشته حسابداری نهم باشد. شما میتوانید با معدل خود در رشته حسابداری هنرستان ثبت نام کنید و در صورت علاقه به ادامه تحصیل در دانشگاه، با کنکور و یا بدون کنکور وارد این رشته دانشگاهی شوید.
رتبه لازم برای قبولی در رشته حسابداری متناسب با دانشگاه مدنظر شما متفاوت خواهد بود. اگر دانشگاههای دولتی سطح یک مدنظر شما است، نیاز به رتبه بهتر و پایینتری دارید تا زمانیکه دانشگاه مدنظر شما آزاد یا دولتی سطح متوسط و پایین باشد. در این مطلب از سایت هنرستان پاکت میخواهیم بررسی کنیم که برای رشته حسابداری چه درسهایی باید قوی باشد و همچنین معدل لازم برای رشته حسابداری دبیرستان، چقدر است.
بیشتر بخوانید: آموزش حسابداری در هنرستان: راهنمایی برای والدین
معدل لازم برای رشته حسابداری دبیرستان و هنرستان
رشته حسابداری در واقع، رشتهای در رابطه با علم سازماندهی، طبقهبندی، خلاصهسازی و… اطلاعات و یافتههای مالی است. حسابداری با رشتهها و زمینههایی مانند آمار، حقوق، اقتصاد، تجارت و علوم فناوری است.
ورود به رشته حسابداری به نسبت ساده است و افراد احتیاجی به پیش زمینه خاصی ندارند و در طی دوره تحصیلی خود به خوبی اطلاعات و علوم لازم برای کار با کامپیوتر، ماشین حساب، انجام امور حسابداری و نرمافزارهای حسابداری را یاد میگیرند. با اینحال حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم، نمره ۱۴ است.
همچنین معدل لازم برای رشته حسابداری در هنرستان پایه دهم نیز حداقل ۱۴ است و در صورتیکه علاقهمند به تحصیل در این رشته به عنوان رشته دانشگاهی خود هستید، حتما به این مورد توجه کنید.
بیشتر بخوانید: شرایط ثبت نام در هنرستان پکت برای سال تخصیلی 1402

معدل لازم برای رشته حسابداری فنیحرفهای
معدل لازم برای پذیرش در رشته حسابداری فنیحرفهای، برای همه دانشگاههای دولتی و آزاد یکسان بوده و حداقل نمره برای پذیرش، نمرهی ۱۴ است.
همچنین حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم برای ورود به دانشگاههای دولتی در رشته حسابداری، نمره ۱۴ است.
معدل لازم برای رشته حسابداری بدون کنکور
یکی از دغدغهها و نگرانیهای داوطلبان رشته حسابداری، داشتن حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری بدون کنکور دانشگاه آزاد است. بعضی از داوطلبان این رشته به علت معدل پایین دیپلم یا کاردانی و یا عدم کسب معدل لازم برای رشته حسابداری نهم دچار نگرانی و دلهره از قبولنشدن در رشته حسابداری بدون کنکور آزاد هستند.
لازم است بدانید که برای پذیرش در رشته حسابداری بدون کنکور هیچ حدنصابی اعلام نشده است؛ درنتیجه هر معدلی که داشته باشید، میتوانید در این رشته بدون آزمون ثبتنام کنید. پذیرش در رشته محلهای انتخابی متناسب با نوع نظام آموزشی و سوابق تحصیلی یا معدل داوطلبان آن رشته محل انجام میشود. بنابراین کسب حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم هنوز اهمیت دارد و بهتر است که از این حداقل بالاتر باشد.
برای پذیرش و ورود داوطلبان رشته حسابداری بدون کنکور، احتیاج به هیچگونه آزمون کتبی و شفاهی یا مصاحبه نیست، اما نحوه تأثیر معدل در پذیرش متفاوت است و همین مسئله اهمیت کسب معدل لازم برای رشته حسابداری نهم و دهم را نشان میدهد.
برای رشته حسابداری چه درس هایی باید قوی باشد؟
یکی از سوالهای مهم و مطرح برای دانشجویان و دانشآموزان علاقهمند به رشته حسابداری، پس از معدل لازم برای رشته حسابداری نهم، این است که در چه درسهایی باید قوی باشند.
رشته حسابداری یک رشته شناور به حساب میآید و از هر سه رشته اصلی علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک میتوان وارد این رشته شد. رشته حسابداری مبحثهای ریاضی فراوانی دارد و از اینرو دانشجویان و دانشآموزان با ریاضی قویتر در این رشته موفقتر خواهند بود.
بیشتر بخوانید: مراحل و فرآیند استخدام حسابدار در ارگان های دولتی و غیردولتی

برای اینکه بتوانید در این رشته موفق باشید لازم است تابه دروس حسابداری از جمله آمار و محاسبات علاقه داشته باشید. باتوجه به این توضیحات گفتهشده، میتوان گفت که پاسخ به سوال برای رشته حسابداری چه درسهایی باید قوی باشد، این است که، در این رشته شما نیاز دارید که در دروس محاسباتی و آمار استعداد داشته باشید و علاوهبر آن، دروسی مانند مدیریت مالی، زبان تخصصی حسابداری، حسابرسی، حسابداری صنعتی و آمار را نیز خود را تقویت کنید.
علاوهبر قوی بودن در این درسها، یادگیری مهمترین نرمافزارهای حسابداری نیز میتواند یک راه بسیار مفید برای تقویت شما در درس حسابداری و کمککننده در موفقیت شما در این رشته باشد. از آنجایی که در این مطلب بیشتر به موضوع معدل لازم برای رشته حسابداری نهم پرداختیم، میتوانید در مطلب دیگر سایت پکت، با عنوان «آیا رشته حسابداری سخت است؟!» با این رشته بیشتر آشنا شوید.
کلام آخر
همانطور که در این مطلب از وبلاگ هنرستان پکت گفته شد، حداقل معدل لازم برای رشته حسابداری نهم و دهم، در دبیرستان، هنرستان و حتی در رشتههای فنیوحرفهای، ۱۴ است. همچنین علاقه به دروس مرتبط با ریاضی و آمار نیز از شروط دیگر موفقیت در این رشته محسوب میشود. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره این رشته، دوران تحصیلی و آینده آن بهدست آورید؛ میتوانید به مشاوران هنرستان پکت مراجعه کنید.