در بین رشتههای تحصیلی که از آینده شغلی خوبی برخوردار هستند، رشته حسابداری یکی از رشتههای پرطرفدار و محبوب به حساب میآید. افرادی که در این رشته تحصیل و موفق به اخذ مدرک تحصیلی میشوند، پس از این دوران بر اساس تجربیاتی که کسب کردهاند جهت استخدام در مشاغل مختلف دولتی یا غیردولتی اقدام میکنند. شرایط استخدام حسابدار در مشاغل مختلف متفاوت است؛ برخی از ارگانهای دولتی و غیردولتی از طریق برگزاری آزمون و برخی شرکتها و سازمانها نیز از طریق انتشار آگهی نسبت به جذب نیرو حسابدار اقدام میکنند. به طور کلی رشته حسابداری از بازار کاری خوبی برخوردار است و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به روشهای مختلف استخدام شده و مشغول به کار شوند. با این مطلب از بلاگ هنرستان حسابداری پکت، همراه باشید.
مهارتهای مورد نیاز برای استخدام حسابدار
در استخدام حسابدار، هرچه فرد توانمندی بیشتری داشته باشد، راحتتر میتواند شغل با مزایای بالاتر را انتخاب کرده و مشغول به کار شود. مهارتهایی که برای استخدام حسابدار مورد نیاز است را میتوان در دو دسته مهارتهای فنی و مهارتهای نرم تقسیمبندی کرد. مهارتهای فنی شامل توانمندیهای فرد در زمینه شناخت قوانین، کار با نرمافزارهای مختلف، داشتن دقت در کار (تکنیک های افزایش دقت و کاهش بی دقتی در حسابداری)، توجه به جزئیات الزامات محیط کار و… میشود اما مهارتهای نرم طیف وسیعی از مهارتها را شامل میشود.
از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای استخدام حسابدار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهروز بودن: با توجه به این موضوع که قوانین مربوط به حسابداری مدام در حال تغییر هستند، فردی میتواند به عنوان یک حسابدار موفق در یک مجموعه استخدام شود که آگاهی و شناخت خود نسبت به این قوانین را بهروز نگه دارد.
- تسلط بر نرمافزارهای تخصصی: امروزه درصد زیادی از کارها و فرایندهای مربوط به حسابداری از طریق نرمافزارهای تخصصی و تکنولوژی های جدید حسابداری انجام میشود؛ به همین دلیل یکی از مهارتهای لازم در استخدام حسابدار، تسلط کامل فرد متقاضی بر کار کردن با نرمافزارهای تخصصی حسابداری است.
- توانایی کار با نرمافزارهای Office: یکی از مهمترین ابزارهای کار یک حسابدار، نرمافزارهای آفیس مانند Word و Excel است. توانایی کار با این نرمافزارها یکی از معیارهای بسیاری از کسب و کارها در استخدام حسابدار است.
- منظم بودن: حسابداری یکی از کارهای ظریف و حساس است که کوچکترین اشتباه در آن میتواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد. به همین دلیل افرادی احتمال استخدام در این شغل را دارند که نظم را سرلوحه کار خود قرار دهند.
- توانایی انجام کار روتین: حسابداری شغلی است که وظایف متنوع و پیچیدهای دارد اما در اکثر موارد حسابدارها باید کارهای روتین و روزمره مانند ثبت و مستندسازی انجام دهند. به همین دلیل در استخدام حسابدار افرادی شانس بالایی دارند که روحیه انجام کارهای روتین داشته باشند.
- تمرکز و دقت: حسابداری به قدری حساس است که حسابدار در زمان کار کردن باید تمام حواس خود را معطوف به کار خود کند. حواسپرتی و عدم تمرکز حتی برای چند لحظه میتواند خسارات سنگینی به بار آورد. حسابدار موفق کسی است که در شرایط کاری بتواند تمام حواس خود را بر روی کار متمرکز کند.
- مدیریت زمان و اولویتبندی: یکی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز در استخدام حسابدار، توانایی در مدیریت زمان و اولویتبندی کارها است. وظایف یک حسابدار به قدری متنوع و گسترده است که باید توانایی اولویتبندی و مدیریت آنها را داشته باشد؛ در غیر این صورت کارها در زمان معین انجام نشده و مشکلات زیادی برای مجموعه به وجود خواهد آمد.
- تعامل: حسابداری شغلی است که در یک مجموعه با سایر افراد مشغول به کار در ارتباط است؛ به همین دلیل فردی که عنوان حسابدار استخدام و مشغول به کار میشود باید تعامل خوبی با سایر کارکنان به منظور ارائه اطلاعات مورد نیاز به آنها و همچنین دریافت اطلاعات مورد نظر خود داشته باشد.
روشهای مختلف استخدام حسابدار در ارگانهای دولتی و خصوصی
در طول هر سال در سراسر کشور، آزمونها و فراخوانهای متعددی به منظور استخدام حسابدار در مجموعههای اداری، تجاری، تولیدی، اجرایی و غیره برگزار میشود که افراد فارغالتحصیل رشته حسابداری و جویای کار میتوانند در آنها شرکت کنند. با توجه به اینکه به دانش شغل حسابداری در همه مشاغل نیاز است و همه ارگانها، سازمانها، شرکتها و کسب و کارهای مختلف به یک حسابدار برای رسیدگی به امور مالی نیاز دارند، تقاضا برای استخدام حسابدار مقطعی نبوده و همیشه به جذب این نیروها نیاز است.
بیشتر بخوانید: مهارت ها و وظایف رشته حسابداری
استخدام حسابدار در کشور از راههای مختلفی انجام میشود که افراد میتوانند در صورت احراز شرایط مربوط هر کدام، بهترین راه را برای استخدام در مجموعههای مختلف انتخاب کنند. در ادامه با مهمترین راههای استخدام حسابدار در کشور آشنا میشویم.
- برگزاری آزمون استخدامی فراگیر دستگاههای اجرایی: در بازههای زمانی مختلف این آزمون به صورت فراگیر برای جذب نیروی حسابدار در ارگانهای دولتی برگزار میشود، که علاقمندان میتوانند در مهلت مقرر در آزمون ثبت نام و شرکت کرده و در صورت کسب رتبه قبولی در یکی از دستگاههای اجرایی دولتی استخدام شود.
- برگزاری آزمون استخدامی بخش خصوصی: این آزمون معمولا به صورت سالیانه و به منظور تأمین استخدام حسابدار برای شرکتها و ادارات خصوصی کشور برگزار میشود. متقاضیان میتوانند با شرکت در این آزمون در صورت کسب نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه به استخدام یکی از این شرکتها در آمده و مشغول به کار شوند.
- آزمون استخدامی وزارت بهداشت: این وزارتخانه به منظور استخدام حسابدار برای مراکز درمان و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در بازههای زمانی مختلف نسبت به برگزاری آزمون استخدامی اقدام میکند. افرادی که بتوانند نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه بدست آورند در یکی از مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان حسابدار استخدام میشوند.
- برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی: برخی از شرکتها و ارگانهای دولتی و خصوصی مانند وزارت نفت، پتروشیمیها و پالایشگاهها، دیوان محاسبات و غیره برای استخدام حسابدار و نیروی انسانی مورد نیاز در سایر مشاغل، آزمون استخدامی اختصاصی برگزار میکنند. متقاضیان در صورت احراز شرایط مورد نیاز میتوانند در این آزمونها شرکت کرده و با کسب نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه، استخدام شوند.
- آزمون استخدامی بانکها: یکی از مهمترین مشاغلی که به خدمات و دانش حسابداری نیاز دارند، بانکها هستند. معمولا بانکهای مختلف از طریق برگزاری آزمون استخدامی یا فراخوان استخدامی نسبت به بکارگیری و استخدام حسابدار اقدام میکنند.
- انتشار فراخوان و آگهی: یکی دیگر از راههای استخدام حسابدار در کشور، انتشار آگهی یا فراخوان استخدامی در سایتها و پلتفرمهای کاریابی مختلف است. معمولا کسب و کارهای مختلف به منظور جذب نیروی حسابدار مورد نیاز خود از این روش استفاده کرده و از بین متقاضیان فرد یا افرادی را که شرایط مورد نظر را دارند استخدام میکنند.
سخن آخر
حسابداری علم و دانشی است که همه سازمانها، ارگانها، شرکتها و کسب و کارهای مختلف به خدمات آن نیاز دارند؛ همین امر باعث شده که تقاضا برای استخدام نیروی حسابدار همواره وجود داشته باشد و این رشته یکی از بهترین رشتهها از نظر آینده شغلی محسوب شود. استخدام حسابدار در سازمانها و ارگانهای دولتی کشور به روشهای مختلفی انجام میشود و فارغالتحصیلان در این رشته در صورت برخورداری از دانش و توانمندی لازم میتوانند به راحتی در یکی از این ارگانها استخدام شده و مشغول به فعالیت شوند. آگاهی نسبت به روشهای مختلف استخدام و همچنین اطلاع از زمان و نحوه اجرای این روشها برای افرادی که به دنبال استخدام هستند از اهمیت زیادی برخوردار است.